+36 1 599 9740, +36 70 339 3693 info@dericom.hu

A számok tükrében elmondható, hogy az orvosok folyamatosan túlterheltek, és a munkájuk során sokszor csupán csak néhány percük jut a pácinseik érdemi tájékoztatására az állapotukat, a betegségüket és a rendelt gyógyszerek hatását illetően. Ezért a napi feladatok megkönnyítése érdekében, mi olyan rendszert biztosítunk a betegellátáshoz, ami könnyen kezelhető, minimalizált adatbegépelést igényel, továbbá intelligens adatbázisokkal rendelkezik.

A napi munka folyamán leggyakrabban előforduló feladatok egyike a gyógyszerfelírás. Ezt a folyamatot azzal kívánjuk gyorsabbá és gördülékenyebbé tenni, hogy a NetDoktorban a gyógyszertörzsön belül különböző színeket használunk. Az azonos feltételeknek megfelelő szereket azonos betűszínnel és betűtípussal jelenítjük meg. A gyári készítmények listájában azokat a gyógyszereket, melyek nincsenek forgalomban, halvány szürke színnel jelöljük. A vény nélkül kapható szerek szürke színűek, míg a vénykötelesek feketék. A bordó szín jelentése, hogy az adott gyógyszer csak szakorvosi javaslat esetén írható, míg a kék arra hívja fel a figyelmet, hogy azt csak szakorvos által rendelhető. A félkövér betűtípussal szereplő készítmények közgyógy igazolásra, Eü emelt illetve Eü kiemelt támogatási jogcímmel is felírhatók.

A NetDoktorban lehetőség van rá, hogy a teljes gyógyszertörzset bizonyos szempontok szerint szűkítsük. A vényírás menüben a gyári készítmények listázására kattintva a keresésben beállíthatunk szűrési feltételeket, például hogy csak a forgalomban lévő gyógyszerek szerepeljenek a megjelenő listában. Ha azt szeretnénk, hogy a készítmények listája, mindig ezeknek a feltételeknek megfelelően jelenjenek meg, akkor a felhasználó nevére történő kattintást követően a beállítások menübe kell mennünk, és az ellátáson belül a vényírást kell választanunk, ahol a gyógyszerlista ablakban be tudjuk állítani az általunk preferált szempontokat.
A NetDoktor ilyen és ehhez hasonló megoldásai mind azt hivatottak szolgálni, hogy megkönnyítsék a program használatát, és ezzel segítsen abban, hogy az orvos több időt tudjanak a pácienseire fordítani.

Ha szeretne a NetDoktorról többet is megtudni, látogasson el a www.netdoktor.hu weboldalra!