+36 1 599 9740, +36 70 339 3693 info@dericom.hu

Közeleg az év vége, ami hagyományosan a számvetések ideje is.

A mögöttünk álló időszak legfontosabb eseménye a legújabb fejlesztésünknek, a NetDoktornak a bevezetése. Hetente 5-6 praxist indítunk a NetDoktor rendszerrel. 2018-ban több mint 100 praxis indult. Az általunk kidolgozott adatmigrációs technikának köszönhetően 95-99%-os adatkonvertálási pontossággal térnek át körzetek a következő szoftverekről: VisualIx, IxNet, Meditor, MedMax, Prodoki, Viktória, Ursula, PraxisPlusz.

Azért, hogy az orvostársadalom minél szélesebb körével megismertessük ezt az online alapú medikai rendszert, találkozókat szerveztünk, konferenciákon vettünk részt és új weboldalt indítottunk. Azok számára, akik az elsők közt tértek át az új szoftver használatára és azok számára is, akik még csak érdeklődnek a szoftver családunk legújabb tagja iránt web szeminárium keretében tesszük lehetővé, hogy a szoftver használatát és a beépített funkciók széles tárházát megismerhessék. Célunk, hogy a magánegészségügyben praktizáló orvosok közt is hamarosan ismert és népszerű legyen a NetDoktor.

A NetDoktorban a kötelező alapellátási funkcionalitáson túl,

 • működik az összes elektronikus laborkapcsolat, amelyeket ügyfeleink használnak. 
 • elkészült az Indikátor modul jóval több beállítási és lekérdezési lehetőséggel, mint a MedMaxPro CM modulja (januárban élesítjük a funkciót),
 • elkészült az üzemorvosi program, amelyet már jó néhány üzemorvos használ,
 • működnek a magánorvosi panelek is, egyre több szakmaspecifikus sablonnal,
 • kifejlesztettünk egy fejlett grafikai panelt, amely segítségével évekre visszamenőleg grafikonon tekinthetik át a páciens vérnyomás-, fizikális-, percentilis- (gyerekorvosok) vagy labor adatait, akár több görbét összehasonlítva,
 • létrehoztunk egy olyan statisztikai modult, ahol teljesen szabadon tud a felhasználó adatokat lekérni, ábrázolni vagy excelbe exportálni,
 • több ezer kategorizált sablon elemet építettünk be (pl. 900 panasz és tünet sablon, 970 vizsgálati sablon, 550 patikusok által ellenőrzött magisztrális recept, 40 labor-vizsgálati panel, 90 beutaló sablon, kb. 200 javaslati sablon, stb.), amelyeken felül tetszőleges saját sablonokat is létrehozhatnak és használhatnak.

Elkészült a NetDoktor Orvos mobil applikáció is, amely a medikai rendszer használatát támogatja olyan funkciókkal, mint a leletek, dokumentumok fotóinak gyors feltöltése, diktafon funkció (beszéd átalakítása írott szöveggé és a panasz, vizsgálat, dekurzus stb. ablakba töltése), digitális aláírás (a páciens érintőképernyős aláírását az adott dokumentumra helyezi).

Az NetDoktor fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordítottunk a májusban életbe lépett GDPR által támasztott új követelményeknek való megfelelésre is. Nem csak a rendszereink és a belső folyamataink felkészítését végeztük el, de igyekeztünk a felhasználóinkat is segíteni különféle tájékoztató anyagok összeállításával.

Mindez csak úgy valósulhatott meg, hogy a csapattagjaink egytől egyig 120%-on pörögtek, és a felhasználóink is maximális segítőkészséget és türelmet tanúsítottak.

Követve a régi bölcsességet, arra törekszünk, hogy javítsunk a gyengeségeinken és még sikeresebbé váljunk azokon a területeken, ahol a legjobbak vagyunk. Ezért diverzifikáltuk az ügyfélszolgálatunkat. Ennek eredményeként a felhasználóink hívásait az adott területhez legjobban értő szakemberek fogadhatják.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az online alapokra épülő NetDoktort tovább fejlesszük, bővítsük a felhasználóink táborát miközben növeljük az ügyfeleink elégedettségét is.

A 2019-es terveinkben tovább bővítjük a NetdDoktor funkcionalitását többek között:

 • Helyettesítésnél használható csoportpraxis beállítások, közös páciens listák
 • Praxisközösségi funkciók (EÁF és más prevenciós űrlapok, közös naptárfunkciók, praxisközösségi folyamatok, stb.)
 • Orvos-szakmai protokollok (CV, Diabetes, Hypertonia, COPD, Daganatok, stb.)
 • Egészség Pénztárakat kezelő online számlázó beépítése
 • Útnyilvántartás kezelése
 • VIR integrálás, Erodium illesztés
 • Orvosi mobil app továbbfejlesztése
 • Lakossági mobil app továbbfejlesztése (törzskarton frissítés lakossági adatainak beküldése, előjegyzés, mérési adatok feltöltése, leletbeküldés, stb.)

Köszönjük a közös munkát, köszönjük, hogy újabb tartalmas évet zárhatunk.