+36 1 599 9740, +36 70 339 3693 info@dericom.hu

A koronavírus járvány terjedésével versenyt futva a Háziorvosok Online Szervezetének a támogatásával a napokban elindítottuk a Koronavírus  regiszter szolgáltatást, amit azóta folyamatosan bővítünk.

A NetDoktor orvosi szoftvert már 2016-ban online platformokra tervezve kezdtük el fejleszteni. Akkor még egy kicsit az igényeket megelőzve indultunk el azon az úton, melynek köszönhetően, most egy olyan webes felületet tudunk a járványkezelés frontvonalában dolgozó orvosok számára biztosítani, mely hatékony támogatást nyújt a koronavírus gyanús esetek kezelésében. A szolgáltatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a 9 jegyű OEP kóddal és pecsétszámmal lehet, függetlenül attól, hogy milyen orvosi szoftvert használnak a rendelőben.

Koronavírus regiszterben elérhető funkciók

Néhány napja tettük széles körben elérhetővé a Koronavírus regisztert, és már az első héten több mint 300 orvos regisztrált a szolgáltatásra. A regiszter által biztosított funkciókat folyamatosan bővítjük.

Adatfelvétel és adatkezelés

Az indulás pillanatától adott, hogy ha az orvos egy koronavírus fertőzésre utaló hívást kap, akkor a telefonáló által megadott e-mail címre el tudja küldeni az Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ajánlásának megfelelően összeállított, online kitölthető űrlapot, amit a betelefonáló az otthonában ki tud töltetni, és egy gombnyomással vissza tud küldeni kiértékelésre. Az orvos a kiértékelés eredményét és az elrendelt és elvégzett vizsgálatokat is itt tudja rögzíteni. Az eltárolt információk az orvos által visszakereshetők, és különböző szempontok alapján szűrhetők. Természetesen gondoltunk azokra a betegekre is, akik nem rendelkeznek e-mail címmel. Az ő esetükben ugyan ezt az űrlapot a hívást fogadó egészségügyi dolgozó is kitöltheti és eltárolhatja.
Az űrlapsablont az NNK járványhelyzet alakulásának megfelelően kiadott ajánlásainak az alapján folyamatosan frissítjük.

Űrlap nyomtatás (új)

Az eltelt napokban az űrlapkezelő modult kibővítettük, és az űrlapokat nyomtathatóvá tettük.

Nyomtatható

  • a beteg személyes adatait, a demográfiai, egészségügyi és járványügyi adatit tartalmazó űrlap, amit az érintett akár kézzel is kitölthet és visszajuttathat az orvosához, és
  • a fentieken túl az orvosi kiértékelésre, az elrendelt intézkedésekre és a fertőzés tényét eldöntő és kontroll vizsgálatok eredményeire vonatkozó információkat is tartalmazó űrlap.

Vizsgálatkérő lap virológiai vizsgálatokhoz (új)

A másik fejlesztés, ami bekerült a szolgáltatások közé, hogy a virológiai vizsgálatot kérő adatlap ( Ev42-M31-(1))

  • az űrlapkezelőben felvett adatok átemelésével kitölthető, és
  • online továbbítható a Nemzeti Népegészségügyi Központ megadott email címére.

Ezzel szükségtelenné válik a vizsgálati igények lejelentéséhez kapcsolódóan az ismételt adatrögzítés, a szekennelés és az elektronikus levelezés.

A koronavírus (COVID-19) fertőzéssel kapcsolatban kialakult helyzetben cégünk, a DeriCom Kft. minden informatikai segítséget biztosít a háziorvosok számára, hogy a vírussal fertőzött vagy a fertőzés gyanújába került betegek esetében a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb intézkedést tudják megtenni.

A Koronavírus regiszter használatát bemutató videót itt tekintheti meg:
videó