+36 1 599 9740, +36 70 339 3693 info@dericom.hu

A koronavírus járvány miatt most egy olyan helyzet alakult ki, amikor egyre nagyobb értéket képviselnek az olyan online technikai megoldások, melyek a szervezési intézkedések mellett hatékonyan tudják csökkenteni az orvos-beteg találkozások számát, és a biztonságos betegellátást.

Intézkedések és technológiai megoldások az orvos-beteg találkozások csökkentésére

A NetDoktor orvosi szoftvert már 2016-ban online platformokra tervezve kezdtük el fejleszteni. Akkor még egy kicsit az igényeket megelőzve indultunk el azon az úton, melynek köszönhetően, most egy olyan orvosi programot tudunk a járványkezelés frontvonalában dolgozó orvosok számára biztosítani, mely lehetővé teszi, hogy bárhol, bármikor fel tudjon jelentkezni, el tudja érni a saját praxisának, és ha más kollégát is helyettesít, akkor az ő praxisában kezelt betegek adatait is.
A betegekkel való kapcsolattartás számos, szintén online szolgáltatással támogatjuk. Ezek egyike a NetDoktor mobilapplikáció, a másik pedig a szoftveren belül kezelt NetDoktor Kérdőív Modul. Ezek alkalmazásával a személyes orvos-beteg találkozások száma oly módon csökkenthető, hogy közben a páciensek ellátása sem szenved csorbát. Az online alkalmazásokban felvett adatok, információk ellenőrzést követően könnyen, egy gombnyomással átemelhetők a betegadatok közé.

Online koronavírus kérdőív

A NetDoktor rendszer egyes elemeinek a kiépítése során szerzett tapasztalatokra alapozva a Háziorvosok Online Szervezetével (HaOSz) most egy új szolgáltatást fejlesztettünk, melyet valamennyi, a járványhelyzet kezelésében érintett egészségügyi szakember számára elérhető módon fogunk üzemeltetni addig, amíg szükséges és indokolt.
A mai naptól működik a koronavirus.netdr.hu oldal, ahol a mindenkori eljárásrendnek megfelelő kérdőívet a panaszokkal jelentkező betegek akár online is kitölthetik.

Hogyan működik a Koronavírus Háziorvosi Regiszter?

Regisztráció

A szolgáltatás ingyenes, de igénybevétele regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a 9 jegyű OEP kóddal és pecsétszámmal lehet, függetlenül attól, hogy milyen orvosi szoftvert használnak a rendelőben. A regisztrációt követően kiküldésre kerül egy megerősítő e-mail a regisztrált e-mail címére. Ha az üzenetben található „Regisztráció megerősítése” linkre rákattintva jóváhagyja a regisztrációját, akkor az azt következő üzenetben szereplő „Belépés” linkre kattintva már el is érhető a szolgáltatás.
A regisztráció során minden orvos számára önálló adatbázist hozunk létre. Ezzel biztosítjuk, hogy mindenki csak azoknak a betegeknek az adatait lássa, akik nála jelentkeztek.

Az oldal által nyújtott szolgáltatások

Ha az orvos egy koronavírus fertőzésre utaló hívást kap, akkor a telefonáló által megadott e-mail címre el tudja küldeni az NNK ajánlásának megfelelően összeállított, online kitölthető űrlapot, amit a betelefonáló az otthonában ki tud töltetni, és egy gombnyomással vissza tud küldeni kiértékelésre. Az orvos a kiértékelés eredményét és az elrendelt és elvégzett vizsgálatokat is itt tudja rögzíteni. Az eltárolt információk az orvos által visszakereshetők, és különböző szempontok alapján szűrhetők.
Természetesen gondoltunk azokra a betegekre is, akik nem rendelkeznek e-mail címmel. Az ő esetükben ugyan ezt az űrlapot a hívást fogadó egészségügyi dolgozó is kitöltheti és eltárolhatja.
Az űrlapsablont az NNK járványhelyzet alakulásának megfelelően kiadott ajánlásainak az alapján folyamatosan frissítjük.

NetDoktor Kérdőív Modul

Az NNK ajánlása általi COVID-19 Koronavírus Teszt kérdőívet a NetDoktor Kérdőív Moduljába beépítettük. Így a szoftver kezelőfelületéről egy gombnyomással kiküldhető páciense e-mail címére vagy az általa használt NetDoktor Páciens mobil applikációjára a kérdőív, amit a beteg az otthonában ki tud tölteni és vissza tud juttatni a NetDoktorba. Az orvos a válaszok alapján el tudja dönteni, hogy a gyanú megalapozott-e vagy sem, és ennek megfelelően tud a szoftverből intézkedni (beutalás, betegszállítás megrendelése, stb.)

Néhány héten belül várható a járvány tetőzése

A koronavírus járvány magyarországi terjedésének szempontjából március vége, április eleje vízválasztó lehet. Az eddigi tapasztalatok alapján egy adott országban az első fertőzések megjelenése és az esett számok megugrása között 3-5 hét telt el. Ezt mutatják az olaszországi, a németországi, a franciaországi de még a dél-koreai adatok is.
A koronavírus (COVID-19) fertőzéssel kapcsolatban kialakult helyzetben cégünk, a DeriCom Kft. minden informatikai segítséget biztosít a háziorvosok és házi gyermekorvosok számára, hogy a vírussal fertőzött vagy a fertőzés gyanújába került betegek esetében a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb intézkedést tudják megtenni.