+36 1 599 9740, +36 70 339 3693 info@dericom.hu

Megjelent és letölthető a NetDoktor-Orvos mobil applikáció, ami a NetDoktor WEB-es medikai rendszer szatellit app-ja, azaz az orvos munkáját támogatja néhány praktikus mobil funkcióval.

Az applikáció segítségével a papíralapú dokumentumok fotóit pillanatok alatt a páciens kórlapjához lehet csatolni. Az app kezeli a több oldalas leleteket, dokumentumokat is, azokat összefűzve egy dokumentumként tölti fel, kiváltva ezzel a jóval lassabb szkennelést. A képek azonnal megjelennek a programban a Dokumentum Feltöltés – Mobil fülön, és beilleszthetők a beteg kórlapjába.
Az applikáció másik segéd funkciója a hangvezérlésű írás (diktafon), mellyel egyszerűen és villámgyorsan rögzíteni lehet hosszabb szövegeket is a beteg panaszfelvételénél, vizsgálati státuszánál, az ellátás dekurzusánál, esetleg a betegnek nyomtatandó javaslatnál. A beszédfelismerő alkalmazás (szinte) teljes pontossággal rögzíti a magyar nyelven elhangzó szöveget, sőt az idegen nyelvű szavakat is felismeri és kezeli. A diktált szöveg írott formában egy gomb megnyomásával azonnal bekerül a kívánt szöveges mezőbe. A szövegírás feladatainak gyorsítására kiváló megoldást kínál.
Végül, de nem utolsó sorban az applikációba beépítésre került egy a papírmunka költségét és lassúságát csökkentő digitális aláírás funkció is. Korábban is előfordult, a GDPR bevezetése óta pedig egyre gyakoribb, hogy az ellátás során hozzájáruló, vagy más egyéb nyilatkozatot kell aláírnia a betegnek. A NetDoktor medikai rendszer által a monitoron megjelenített szöveget a páciens elolvassa, majd ha egyetért azzal, az orvos mobil eszközének érintő képernyőjén (telefon v. tablet) aláírja. Az aláírás rákerül a digitálisan tárolt dokumentumra, ami mentésre kerül a szoftver dokumentumtárába. Ez a kézjeggyel ellátott PDF dokumentum bármikor letölthető, e-mailen továbbítható, nyomtatható.

Az új funkciókkal ellátott NetDoktor-Orvos alkalmazás december közepétől ingyenesen letölthető a Google Play (android) és az AppleSore (iOS – iPhone) ) on-line áruházakból.
A belépés (felhasználó / jelszó / licence szám) azonos a NetDoktor belépéssel.

Az applikáció nem csak a betegellátás folyamatát gyorsítja fel, de a dokumentumok digitalizálásával a gyorsabb visszakereshetőséget is biztosítja.