+36 1 599 9740, +36 70 339 3693 info@dericom.hu

A hazai telemedicina-rendszer működési modelljének kialakítása egy évvel ezelőtt indult a Szegedi Tudományegyetem bevonásával. A betegellátást segítő telemedicina-rendszer fejlesztésére 1,8 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást kapott Magyarország az uniótól.
A TELEMEDICINA egy az orvos-beteg kapcsolatot kiegészítő szolgáltatás, mely személyes találkozás megvalósulása nélkül is gyors és hatékony segítséget jelenthet a beteggondozásban, emellett az alapellátás betegszámának folyamatos növekedése és az orvosok létszámának csökkenése között feszülő ellentmondás feloldására is jó lehetőséget kínál. Az élettani paramétereket a beteg hétköznapi tevékenysége során mérő orvostechnikai eszközök, szenzorok összekapcsolása az internettel új lehetőségeket nyitott a távegészségügyi szolgáltatások terén. Bizonyos, hogy a következő évek hatalmas fejlődést hoznak majd az összegyűjtött óriási adathalmazok mesterséges intelligenciára épülő kiértékelésének tekintetében is. Ezeknek az eredményeknek az alapellátásban való hasznosítására pedig hiba lenne, ha nem fordítanánk kellő figyelmet.
Az EFOP 1.9.6. PROJEKT B részeként a TELEMEDICINÁLIS PILOT megvalósítására a tervek szerint 2019. július 1. és 2020. március 31. között kerül sor legalább 250 háziorvos és 50 szakorvos közreműködésével. A pilottal kapcsolatos tájékoztatónkat itt olvashatják: FELHÍVÁS >>>

A telemedicina fejlesztésére fordított erőforrások várhatóan javítják a lakosság egészségi állapotát, csökkentik az egészségügyi ellátás költségeit és biztos megtérülést jelentenek a befektetők számára.

Az internet széleskörű felhasználási lehetőségeit felismerve a DeriComnál már évekkel ezelőtt hozzákezdtünk egy online működő medikai rendszer fejlesztéséhez. Legújabb szoftverünk a NetDokor alkalmas az orvostechnikai eszközök által továbbított mérési eredmények online fogadására és a betegadatok közt történő eltárolására.

Ha szeretne megismerkedni a NetDoktor szolgáltatásaival, vegye fel velünk a kapcsolatot!