+36 1 599 9740, +36 70 339 3693 info@dericom.hu

DeriCom Kft. – 2018-1.1.1-MKI-2018-00249 sz. pályázata

  • a kedvezményezett neve: DeriCom Kft.
  • a projekt címe: Háziorvos és pacientúrája közötti intelligens kapcsolatot támogató applikáció kifejlesztése egészségmegőrzés, prevenció és a betegellátás hatékonyságának növelése céljából
  • a szerződött támogatás összege: 31 068 970 Ft
  • a támogatás mértéke: 66.29%
  • a projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a DeriCom Kft. egészségügyi alapellátásban használt NetDoktor orvos-informatikai szoftveréhez kapcsolódóan egy olyan új termék (mobil applikáció) kifejlesztése, amely számos funkcióval támogatja az orvos-beteg közötti rendszeres kapcsolattartást, és ezáltal javítja az alapellátás hatékonyságát.

A projekt keretében elkészülő új, okos telefonon futó, és az ellátást végző orvos szoftverével kommunikáló app (NetDoktor Páciens) mind a rendszeres, mind az időszaki orvosi ellátásban részesülő páciensek számára intelligens, könnyen kezelhető kényelmi megoldásokat nyújt.

Az új applikáció segítségével – amelynek alkalmazása a páciens és kezelőorvosának jóváhagyásán alapul – időbeni ütemezhetők az orvos-páciens találkozók, páciens által rögzíthetők és orvosa felé továbbíthatók az egészségi állapotával kapcsolatos adatok, illetve az orvos értesítést küldhet betegének különböző időszerű feladatokról, aktualitásokról.

A DeriCom Kft. NetDoktor medikai szoftvere és a létrehozandó hozzá integrált lakossági mobil applikáció a páciensek számára automatizált módon teszi elérhetővé az ellátásukkal kapcsolatos testre szabott információkat, ami akár a hatékonyabb gyógyulást és a tudatosabb egészségmegőrzést, makro szinten pedig a prevenciót is támogatja.

  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.10.19.
  • projekt azonosító száma: 2018-1.1.1-MKI-2018-00249